top of page
macin_2.jpg
socializare_copacelu_2.jpg
goranu_2.jpg
Intercampus pliant ultima varianta2.jpg
Backup_of_pliant_braila.JPG2.jpg
centrul_de_zi_ocnele_mari2.jpg
apartamente_2.jpg

Chi Siamo

La Fondazione Inima pentru Inima è stata costituita in data 23 luglio 1997, con sentenza civile nr. 1432 del Tribunale di Valcea. È iscritta al numero 21/2004 nel Registro delle Associazioni e Fondazioni del tribunale di Râmnicu Vâlcea.

Cosa facciamo● Centri diurni: 4 centri diurni aflate in quattro località: Râmnicu Vâlcea, Ocnele Mari (Valcea), Măcin (Tulcea), Brăila, care oferă servicii de îngrijire pe timp de zi unui număr de 100 de copii cu vârste cuprinse între 3-12 ani, proveniți din familii aflate în situații de risc social.
 
● Centrele de socializare pentru copii şi tineri: trei proiecte sociale diferențiate în funcție de tipologia grupului țintă și de obiectivele specifice dar cu același scop comun – un mediu de viață decent și securizant pentru copii și tineri lipsiți temporar de suportul afectiv și material al familiei, formarea deprinderilor de viață independentă, sprijin pentru susținerea rezultatelor școlare de performanță, consiliere și orientare în vederea integrării socio-profesionale. Regăsim aici: "Căsuța cu solar" care găzduiește în regim permanent 10 copii cu vârste cuprinde între 3-12 ani, "apartamentele sociale" care găzduiesc adolescenți cu vârste cuprinse între 16-20 ani, "Casa Raffaella" în care locuiesc adolescenți cu vârste cuprinse între 14-18 ani.

 

● Voluntariat la nivel naţional şi internaţional: promovam voluntariatul in randul tinerilor, urmarind sa dezvolte proiecte pentru tineri romani si străini, cu vârste cuprinse intre 16 si 30 de ani, care sunt dispusi unei experiente de voluntariat într‐o alta ţară, in activităţi sociale, culturale sau de protecţia mediului. În fiecare an, pentru un număr de 150 de voluntari italieni sunt organizate tabere de voluntariat, în cadrul centrelor de plasament, cu o durată de două săptămâni. Voluntarii organizează activități de socializare prin animație socială, pentru copiii din sistemul de protecție.

 

● Programe de prevenirea abandonului a copilului: primul centru de prevenire a abandonului copilului nou-născut a fost iniţiat de către Fundația Inimă pentru Inimă în mun. Ramnicu Valcea in anul 2000 si apoi continuat în mun. Braşov în anul 2004. Începând cu anul 2004, anul înfiinţării centrului de prevenire abandonului pentru copilul nou-născut din Braşov și până la 31 decembrie 2011, Centrul de Prevenire din cadrul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Brasov a contribuit la soluţia de 1300 de cazuri identificate în spitalul din Braşov, din care 904 au fost solutionate prin evitarea separării mamă-copil.


● Programe de educație nonformală prin sport: Inter Campus, proiect social derulat în parteneriat cu F.C. Internazionale Milano pentru sprijinirea integrării sociale prin sport a copiilor şi tinerilor marginalizați.

I Nostri Partner
Altri Progetti in Corso

 

 

Proiect realizat in cadrul Serviciului European de Voluntariat, al carui promotor este Asociatia "Bambini in Romania" din Milano, Italia. Acest proiect presupune prezenta a 3 voluntari italieni in Ramnicu Valcea, pentru o perioada de 11 luni, incepand cu luna octombrie 2014 pana la sfarsitul lunii august 2015, voluntari care vor desfasura diverse activitati:

  • activitati de animatie, sportive, laboratoare recreative, muzicale, pe computer, etc;

  • sustinerea copiilor in derularea activitatilor cotidiene;

  • organizarea si realizarea de activitati externe: plimbari in parc, activitati la biblioteca, spectacole;

  • organizarea si realizarea de evenimente de promovare si sensibilizare a tinerilor privind importanta implicarii directe in construirea unei societati locale si europene mai incluzive si pentru informarea despre oportunitatile oferite de Erasmus+;

  • participare la organizarea taberelor de voluntariat organizate de Asociatia "Bambini in Romania" pe perioada verii, in Romania.

 

https://svebir.wordpress.com/

Grow-up together

FUNDATIA INIMA PENTRU INIMA

bottom of page