top of page

Apartamente sociale
Serviciul de Integrare Profesionala

Proiectul Serviciul de Integrare Socio-Profesionala Ramnicu Valcea are ca scop asigurarea conditiilor necesare pentru o viata independenta a tinerilor. Avand in vedere ca toti tinerii se afla de mai mult timp in cadrul centrelor de socializare, sprijinul acordat acestora refera cu precadere la locul de munca si autoadministrare, premise ale unei vieti autonome. Tinerii  mai primesc sprjin financiar din parte finantatorilor o perioada limitata, urmand ca dupa aceea sa se administreze singuri.

 

Tipuri de servicii oferite:

 

Asistenţă socială (intervenţia asistentului social, evaluarea cazului, stabilirea diagnosticului social şi a planului de intervenţie sau spectrul de servicii necesare, de comun acord cu beneficiarul, încheierea contractului de prestare a serviciilor şi de responsabilitate reciprocă, medierea cu actorii şi structurile locale,

 

Asistenţă psihologică şi psihopedagogică (evaluarea psihologică iniţială şi periodică, elaborarea unui plan de intervenţie în funcţie problemele psihologice identificate, învăţarea unor strategii de rezolvare a problemelor, dobândirea unor abilităţi de autocontrol, rezolvarea conflictelor de natură emoţională, consiliere psihosocială şi profesională – individuală şi de grup).

bottom of page