top of page
macin_2.jpg
socializare_copacelu_2.jpg
goranu_2.jpg
Intercampus pliant ultima varianta2.jpg
Backup_of_pliant_braila.JPG2.jpg
centrul_de_zi_ocnele_mari2.jpg
apartamente_2.jpg

Despre noi

Fundatia Inima pentru Inima este înfiintata in data de  23 iulie 1997, prin sentinta civila nr. 1432 a Tribunalului Valcea.

Este inregistrată  la numarul 21/2004, in Registrul  asociaţiilor si fundaţiilor din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea.

Logo_FIPI_2.png

Ce facem in prezent● Centre de zi: 4 centre de zi aflate în patru locații (Râmnicu Vâlcea, Ocnele Mari-județul Vâlcea, Măcin-județul Tulcea, Brăila) care oferă servicii de îngrijire pe timp de zi unui număr de 100 de copii cu vârste cuprinse între 3-12 ani, proveniți din familii aflate în situații de risc social.
 
● Centrele de socializare pentru copii şi tineri: trei proiecte sociale diferențiate în funcție de tipologia grupului țintă și de obiectivele specifice dar cu același scop comun – un mediu de viață decent și securizant pentru copii și tineri lipsiți temporar de suportul afectiv și material al familiei, formarea deprinderilor de viață independentă, sprijin pentru susținerea rezultatelor școlare de performanță, consiliere și orientare în vederea integrării socio-profesionale. Regăsim aici: "Căsuța cu solar" care găzduiește în regim permanent 10 copii cu vârste cuprinde între 3-12 ani, "apartamentele sociale" care găzduiesc adolescenți cu vârste cuprinse între 16-20 ani, "Casa Raffaella" în care locuiesc adolescenți cu vârste cuprinse între 14-18 ani.

 

● Voluntariat la nivel naţional şi internaţional: promovam voluntariatul in randul tinerilor, urmarind sa dezvolte proiecte pentru tineri romani si străini, cu vârste cuprinse intre 16 si 30 de ani, care sunt dispusi unei experiente de voluntariat într‐o alta ţară, in activităţi sociale, culturale sau de protecţia mediului. În fiecare an, pentru un număr de 150 de voluntari italieni sunt organizate tabere de voluntariat, în cadrul centrelor de plasament, cu o durată de două săptămâni. Voluntarii organizează activități de socializare prin animație socială, pentru copiii din sistemul de protecție.

 

● Programe de prevenirea abandonului a copilului: primul centru de prevenire a abandonului copilului nou-născut a fost iniţiat de către Fundația Inimă pentru Inimă în mun. Ramnicu Valcea in anul 2000 si apoi continuat în mun. Braşov în anul 2004. Începând cu anul 2004, anul înfiinţării centrului de prevenire abandonului pentru copilul nou-născut din Braşov și până la 31 decembrie 2011, Centrul de Prevenire din cadrul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Brasov a contribuit la soluţia de 1300 de cazuri identificate în spitalul din Braşov, din care 904 au fost solutionate prin evitarea separării mamă-copil.


● Programe de educație nonformală prin sport: Inter Campus, proiect social derulat în parteneriat cu F.C. Internazionale Milano pentru sprijinirea integrării sociale prin sport a copiilor şi tinerilor marginalizați.

Sigla Asociației ”Bambini in Romania” cu sediul în Milano, Italia
Inter Campus siglă - proiect social derula de F.C. Internazionale Milano
bottom of page