top of page
IMG_6318.JPG
DSC_0026.JPG
Romania-2011-Toldo-130.jpg

Istoric

Fundatia Inimă pentru Inimă este infiintata in data de  23 iulie 1997, prin sentinta civila nr. 1432 a Tribunalului Valcea.

Fundatia Inima pentru Inima are ca obiective statutare initiale promovarea drepturilor copilului si supravegherea modului in care sint respectate acestea, integrarea copilului in familii substitutive, inclusiv prin adoptie interna sau internationala, restructurarea sistemului de servicii sociale destinate persoanelor in dificultate, imbunatatirea conditiilor de viata ale copilului institutionalizat prin colaborarea cu autoritatile publice.

În toate proiectele noastre am promovat dreptul fundamental al copilului de a crește într-o familie, familia de proveniență sau familia adoptivă, conștienți fiind că doar afecțiunea părintească poate oferi unui copil fundamentul pentru o dezvoltare armonioasă. Unul din primele noastre proiecte a avut ca obiectiv principal reintegrarea copiilor din centrele de plasament în cadrul familiei; proiect pilot dezvoltat începând cu anul 1999, prima rețea de case de tip familial din România a readus peste 150 de copii din sistemul de protecție alături de părinți, frați, bunici.

Prin eforturile echipei de proiect acești copii și-au redobândit dreptul de a crește în propriile familii și de a face parte integranta din comunitățile de proveniență. În cadrul proiectului au fost construite 3 case în județele Vâlcea, Tulcea și Brăila, care adăposteau anual 30 de copii. “Rețeaua de case de tip familial” a fost primul proiect de referință al Fundației Inimă pentru Inimă, ce ulterior s-a constituit într-o resursă pentru proiectele ce au urmat.

Un alt proiect inovativ, dezvoltat cu Asociația ”Bambini in Romania” este Centrul Socializare și Reintegrare Socio-Profesională Râmnicu Vâlcea” pentru tinerii din centrele de plasament, ajunsi la 18 ani, incepand din anul 2002 a oferit tinerilor care părăseau sistemul de protecție un mediu de tranzit unde învață, dezvoltă și experimentează deprinderile pentru o viață independentă și primesc sprijin pentru găsirea unui loc de muncă după finalizare studiilor

Grupul tinta cu care in general lucreaza organizatia noastra sunt copii si tineri aflati in dificultate sau in situatii de risc social. Bineinteles sunt dezvoltate si activitati pentru beneficiarii indirecti, respectiv familiile copiiilor si tinerilor, comunitatile locale din care acestea provin. In anumite perioade insa am derulat si proiecte in favoarea persoanelor adulte cu handicap. De asemenea ne-am implicat in domenii de analiza si cercetare a economiei sociale si dezvoltarii serviciilor sociale.

Pentru a parcurge detaliat activitățile organizației, vă rugăm să descărcați materialele de mai jos:

bottom of page