top of page
IMG_6318.JPG
DSC_0026.JPG
Romania-2011-Toldo-130.jpg

Inter Campus

                                                                                                  

Jocul a devenit un instrument de educare intelectuală, morală, de formare a caracterului. El educă spiritul de observare si capacitatea de decizie rapidă, istețimea, independența, combativitatea, spiritul de dreptate, spiritul de echipă. El contribuie la formarea principalelor trăsături ale personalitații și ale conduitei, integrate social.

Proiectul se adresează în principal copiilor cu vârste cuprinse intre 6 si 14 ani, proveniți din centrele de plasament dar și din comunitate si care au ca preocupare comuna fotbalul.

Programul are la baza acordul dintre Fundatia “Inima pentru Inima” si Inter Futura SRL, societate controlata de catre F.C. Internazionale Milano – Italia.

Proiectul Inter Campus, asa cum este cunoscut in toata lumea are ca obiectiv principal promovarea sociala prin sport.

Educatorii sportivi care participa la proiect organizeaza activitatea sportiva si educationala, pentru copii din centrele de plasament si din comunitatea locala. Activitatile programului urmaresc imbogatirea ariilor de dezvoltare a personalitatii, intr-un context motivat, in care “magia” jocului, ca actiune – relatie – identificare, stimuleaza potentialul fiecarui copil, activitatea sportiva fiind o manifestare a istetimii, indemanarii, vitezei, stapanirii de  sine, o intrecere cu altii si cu sine.

Proiectul se desfășoară in judetele Tulcea, Brasov, Vâlcea, educatorii sportivi desfasurand activitati sportive saptamanale atat cu copii din centrele de plasament, cat si cu cei din comunitate.

Parteneri/finantatori : Inter Futura SRL – societatea care administreaza F.C. Internazionale Milano, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Valcea, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Brasov, Primăria orașului Măcin, județul Tulcea.

Impactul programului asupra grupului-tinta :

  • implicarea in activitati care duc la folosirea aptitudinilor noi descoperite;

  • cresterea numarului de prieteni ai copiilor;

  • numarul mai mare al contactelor sociale pentru copilul institutionalizat;

  • promovarea unei atitudini nondiscriminatorii pentru copilul institutionalizat;

Activitati sportive organizate in cadrul proiectului:

organizarea unor echipe conform varstei grupului tinta vizat, (6-12/14 ani)

  • antrenamente bisaptamanale;

  • organizarea de turnee, campionate;

  • participarea la turnee nationale si internationale;

Proiectul “Inter Campus” este un proiect social si nu urmareste performanta si recrutarea de noi talente, ci directionarea cat mai multor copii catre sport, ca forma de exprimare a unei personalitati bine structurate.

bottom of page