top of page

Centrul de Socializare si Reintegrare Socio-Profesionala Goranu, Rm. Vâlcea      "Casa Raffaella"

Centrul de Socializare si Reintegrare Socio-Profesionala functioneaza din anul 2002 si a venit in sprijinul tinerilor care împlineau vârsta de 18 ani si trebuiau sa părăsească sistemul de protecție a copilului. Costurile pentru achizitionarea imobilului si cofinantarea programului au fost asigurate de partenerul nostru, Asociația "Bambini in Romania" din Milano, Italia. Este o structura cu o capacitate de 10 locuri, fomată din două corpuri de imobil ce au în componență trei dormitoare, două grupuri sanitare, o cameră de zi, bucătărie, birou si anexe Terenul pe care este situat imobilul are o suprafață de aproximativ 700 mp.

 

In cadrul programului social a fost amenajat si un mic atelier de croitorie si confectionat obiecte artizanale, spatiu destinat activitatilor de terapie ocupationala, dotat cu mese de lucru, masini de cusut, etc.

 

Centrul de Socializare si Reintegrare Socio-Profesionala are ca scop asigurarea conditiilor necesare pentru o viata independenta a copiilor din sistemul de protectie  al judetului Valcea. In cadrul serviciului de asistenta sociala, activitatile desfasurate au in vedere atingerea obiectivelor proiectului desfasurandu-se in parteneriat cu beneficiarul acestuia.

 

Din septembrie 2002 și pana in prezent, beneficiarii centrului social au fost un numar de 158 de copii/tineri separati de parinti sau cu risc de separare, proveniti din familii cu venituri mici sau din sistemul de institutionalizare a judetului Valcea.

 

bottom of page