top of page

Reteaua de case de tip familial


AAM_10032012_Inima pentru inima_0495.jpg

Casele de tip familial reprezinta un serviciu comunitar de protectie si totodata o alternativa rezidentiala, integrata in comunitate, pentru perioade scurte/medii de sedere, pina la gasirea unei familii de plasament, sau pina cind reintegrarea familiala a copilului devine posibila.

Aceste case au fost amplasate in comunitate, pentru a prevenii efectele izolarii sociale asupra dezvoltarii de ansamblu a copiilor ce beneficiaza de ocrotire prin intermediul lor.

Acest tip de protectie in mediu de tip familial a reprezentat o noutate absoluta, atit pentru sistemul de protectie a copilului cat si pentru locuitorii din cele trei zone unde au fost amplasate, Ocnele Mari in judetul valcea, Macin in judetul Tulcea si mun. Braila. Rezultatele deosebite ale acestui proiect si-au spus cuvintul, copiii din casa de tip familial integrindu-se in comuitate, la aceasta a contribuit si faptul ca au frecventat scolile din zona impreuna cu copii din familii.

Proiectul « Colorand Speranta » a reprezentat una dintre activitatile comune Fundatiei « Inima pentru Inima » Rm. Valcea si Asociatiei « Amici dei Bambini » Italia in indeplinirea misiunii lor privind cresterea eficentei si calitatii serviciilor destinate bunastarii copilului si familiei si a fost derulat intre anii 1999 si 2002.


Recomandam
Recent
Urmariti-ne si aici
  • Facebook Classic
bottom of page