top of page

23.07.2019 - La multi ani, Fundatia ”Inima pentru Inima”!

Cum s-a nascut Fundația ?


Fundația Inimă pentru Inimă, încă de la început, a fost formată în mare majoritate din tineri, mereu atenți la diversitatea problemelor sociale și umane ale societății, cu o dorință extraordinară de a înțelege și o mare disponibilitate de a ajuta.

Văzând cu proprii ochi condițiile copiilor abandonați în centre, trăind cu fiecare fibră suferința și disperarea familiilor in fața sărăciei și a neputinței, am ajuns cu toții la concluzia că tristețea, depresia și indignarea nu ar fi rezolvat mare lucru și atunci am hotărât că trebuie să existam. Aflați față în față cu durerea, sărăcia, ignoranța, iată cum s-a aprins scânteia dorinței de a exista, de a ne dărui, de a ajuta.


Acesta a fost …Începutul.



Construcția comunităților pentru copii și tineri: (Căsuța cu Pitici-de la Ocnele Mari(2000), unde ai senzația că faci pace cu întreg Universul, Casa Raffaela(2001) - unde tinerii învață ce este speranța, apartamentele sociale (2002) - cu bucuria trăită la primirea primului salariu de cei pentru care cu puțin timp în urmă,viitorul era confuz și nesigur, Căsuța cu Povești, Măcin (2003), Viața e frumoasă - Brăila, în 2004, Căsuța cu solar, in 2006, Centrul de zi Petria) a fost doar o parte din experiența trăită.


Dincolo de acestea am învățat cum putem începe să-i ajutăm pe alții. Ascultând și

încercând să înțelegem, am învățat de la fiecare persoană, de la fiecare moment trăit.

Dar mai ales am încercat să găsim INIMA in toți ceilalți din jurul nostru, energia de a

schimba ceea ce nu place, fără frica de a spune lucrurilor pe nume, chiar dacă erau

neplăcute sau…incomode.


Am învațat că, a fi de partea celor dezavantajați, alături de cei ce trăiesc in mizerie,

unde lipsește în totalitate dreptatea, e lucrul cel mai bun pe care îl putem face.

Ca întreaga noastră activitate trebuie să se desfașoare sub semnul SOLIDARITĂȚII, atât pentru copilul abandonat care are nevoie de dragoste, cât și pentru bătrânul singur care dorește să fie ascultat sau pentru tânărul marginalizat care dorește să ducă o viață onestă.

Am învațat să facem…politică. Adevarata politică. Nu cea a partidelor, ci aceea care ar trebui să garanteze drepturile fiecărui copil, femeie, bărbat care traiesc pe acest pământ, la o existență plină de fericire.


Dar știm de asemenea, ca nu putem rezolva toate problemele. Că dincolo de …inimă e nevoie de competențe și profesionalism, fără de care ajutorul dat, nu ar eficient și nici in totalitate util.


Către ce ne îndreptăm?


După 15 ani de muncă socială la periferia societății am inteles că toți avem țeluri in viață, ne dorim să fim, să avem, să ajungem, să realizăm. Pentru unii acestea raman doar vise iar pentru alții devin realizări.

Eu cred însă că diferența constă în formularea țelului. Este un țel imaginar sau unul formulat în scris, precum o hartă bine trasată, cu o destinație bine definită.

Că pentru atingerea țelurilor e necesară dezvoltarea încrederii și stimei de sine, depăsirea obstacolelor, acceptarea provocărilor.


În 22 ani am înteles că promovarea bunăstării, înseamna ameliorarea calității vieții, a unei vieți fără puncte de referință pozitive, fără ocazia de a vorbi, a sta și a face, împreuna cu ceilalți.

Că trebuie în primul rând să înțelegem de ce are nevoie o persoană și de ce se află

în acele condiții care o pun în dificultate.Că numai cunoscând cauzele, poți oferi ajutorul corect.Apoi să ne construim instrumentele concrete pentru ajutor, sprijinirea educației, propagarea culturii și a solidarității.



Cu această ocazie, doresc de asemenea, să mulțumesc tuturor celor care au participat activ la realizarea acestui proiect și mai ales celor care, uitând de programul de lucru de 8 ore, de familie, au fost alături de toate obstacolele, durerile, bucuriile, suferințele și grijile celor care au format “marea familie” a Fundației “INIMĂ PENTRU INIMĂ”.



Lidia



LA MULTI ANI FAMILIEI FUNDATIA ”INIMĂ PENTRU INIMĂ” !





Recomandam
Recent
Urmariti-ne si aici
  • Facebook Classic
bottom of page