top of page

Moment de bilanț pentru Fundația ”Inimă pentru Inimă” si Asociația ”Bambini in Romania”


23 iulie 2016. Două organizații, una din România, Vâlcea. O alta din Italia, Milano. Fundația ”Inimă pentru Inimă” și Asociația ”Bambini in Romania” sărbătoresc 19 respectiv 17 ani de când au decis să își asume o misiune în România: intervenție în favoarea copilului aflat în dificultate.

Coincidență sau nu cele doua organizații au aceeasi ”zi de naștere”, deși în ani diferiți.

Fundatia Inima pentru Inima... 19 ani de dezinstitutionalizare, socializare, integrare sociala si familiala, prevenire, abandon familial si scolar, voluntariat, socializare prin sport si recuperare. 11 case construite, cabinete de consiliere, asistenti maternali, dar mai ales peste 2000 de copii proveniti din centre de plasament din cel putin 7 judete, care, prin intermediul proiectelor implementate de fundatie, si-au gasit un drum decent in viata.


Asociația Bambini in Romania a fost înfiinţată oficial în anul 1999 la Milano, din iniţiativa lui Don Gino Rigoldi, în colaborare cu CESVI - Cooperare şi Dezvoltare, Asociația Comunita Nuova, Institutul Milanez Martinitt şi Stelline, FC Internazionale Milano (Intercampus), Institutul IPSIA (Istituto Pace Sviluppo Innovazione Acli), ACLI Milano, Asociația ANTEAS. BIR este o asociaţie aconfesională, nepartizana politic, non-profit. Scopul asociatiei este îmbunătăţirea condiţiile de viaţă ale orfanilor şi a copiilor abandonati din România, promovarea şi încurajarea creării de facilităţi pentru educaţie, dezvoltare culturală şi de formare profesională a copiilor, consolidarea perspectivelor de dezvoltare culturală, umană şi economică României, inclusiv a resurselor din familiile de origine a copiilor pentru întoarcerea lor acasă.

BIR promovează, de asemenea, voluntariatul în Italia, în special în rândul tinerilor, în colaborare cu iniţiativele care au loc în România.



Recomandam
Recent
Urmariti-ne si aici
  • Facebook Classic
bottom of page